Pentru a facilita utilizarea site-ului nostru de către utilizatori, folosim cookie-uri. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe computerul / dispozitivul dvs.

Menu

 
Reels Image

Ghidul tău în tehnica Pouring art

01.05.2023

Ghidul tău în tehnica Pouring art

În procesul de turnare a vopselii este întotdeauna ceva magic. E ca și cum ați pregăti un fel de elixir alchimic, așa că nu ne miră faptul că este un proces continuu, pe care oamenii îl practică în diferite forme de secole. Citiți mai multe despre cum să creați capodopere cu vopsele acrilice folosind tehnica fluidă Pouring.

Pline de culoare, abstract, original. Pentru a crea astfel de lucrări, artiștii folosesc vopsele acrilice, mediul Pouring, bineînțeles pânza de pictură și, uneori, uleiul de silicon pentru crearea bulelor de efect. La sfârșitul acestui articol, veți cunoaște întreaga procedură.

pouring_medium_kreul

Cum să alegeți culorile potrivite pentru lucrările de pouring

Vopseaua acrilică este excelentă pentru tehnica de turnare, deoarece se usucă rapid și are nuanțe frumoase și vibrante. Există multe culori și nuanțe din care puteți alege. Noi am ales vopselele Solo Goya, dar foarte bine se lucrează și cu vopselele acrilice Amsterdam. Ce nuanțe să combinați? Dacă nu ați încercat niciodată această tehnică, vă așteaptă o aventură imprevizibilă! 

De exemplu, încercați să combinați bej, alb și câteva nuanțe de albastru. Veți obține modele frumoase, iar lucrarea va dobândi un aer proaspăt de vară. Amestecați puțină culoare aurie pentru un rezultat mai elegant. O altă combinație uimitoare de culori este albastru, turcoaz, alb, puțin negru și magenta. Veți fi uimiți de această combinație colorată. 

Întotdeauna încercați să optați pentru culori de aceeași marcă ca să obțineți cele mai bune rezultate. 

SUGESTIE: Vizualizați câteva combinații de culori populare >> aici <<

medium_lichid_tablou

3 greșeli, pe care le fac artiștii atunci când creează lucrările pouring

Prima greșeală este alegerea unui loc greșit. Odată ce turnați vopseaua, este prea târziu pentru acoperirea mesei sau mutarea tabloului. Pentru a nu murdări toată sufrageria, lucrați pe tablou acolo unde nu prea aveți ce murdări sau deteriora. Puneți hârtie de ziar sau un alt suport (carton, folie...) pe masă. O altă greșeală este faptul că nu prea folosim mănușile. Deoarece vopseaua acrilică se usucă rapid, este mai eficient să folosiți mănuși. Cu toate acestea, dacă vă place contactul artistic cu vopseaua și doriți să "retușați" detaliile cu degete de pe lucrarea dvs., nu ezitați să încercați fără mănuși.

Ultima greșeală în lucru cu tehnica pouring, este faptul că nu știți când să vă opriți. Dorința de a crea o lucrare frumoasă ne împiedică uneori să ne oprim. Cunoașteți acest sentiment? Însă cu fiecare piesă nouă, veți știi să diferențiați și mai bine.

Sfatul este: priviți contrastul din tablou. Ce nuanțe au fost create, dacă se potrivesc bine reciproc. Uitați-vă la compoziție și la modul ce evocă întreaga imagine. Imaginați-vă că este înrămat. Și după aceea veți ști mai multe.

SUGESTIE: atașați pioneze pe spatele pânzei, mai exact în colțuri, cu ajutorul pionezelor pe care le folosiți de obicei pentru panoul de afișaj. Acestea vor acționa ca niște piciorușe, astfel încât după uscare nu va trebui să desprindeți pânza de pe suport.

cum_cream_cu_mediul_pouring_artmie

Cum se toarnă vopseaua în tehnica Pouring art?

Există mai multe moduri. Unul dintre cele mai simple este să pregătiți pahare curate separate (sau pahare de iaurt) și să turnați mediu pouring în fiecare dintre ele. Medium lichid pouring marca Kreul nu ne-a dezamăgit niciodată. După aceea adăugați puțină vopsea în fiecare dintre ele. O nuanță în fiecare pahar. Amestecați, adăugați puțină apă sau mediu dacă este nevoie. Ar trebui să obțineți vopseaua la consistența lichidă potrivită, astfel încât să se toarne frumos pe pânză.

Un mic indiciu: mai fluidă decât mierea, dar mai groasă ca laptele.

Bineînțeles, cantitatea de medium adăugat depinde de tipul de vopsele. Totuși, ca regulă generală, se recomandă să amestecați mediul pouring și vopseaua într-un raport de 1:1 până la 1:3. În unele cazuri, se necesită folosirea unei cantități mai mari de mediu pouring pentru a obține efectul dorit. Nu ezitați să încercați diferite proporții și alegeți cea care vi se potrivește cel mai bine. 

Ați amestecat culorile în mod individual. Ce urmează? Luați un pahar mai mare și turnați în el pe rând conținutul fiecărui păhărel. Nu le turnați de la o înălțime mare, pentru a nu amesteca prea mult culorile. Alternați-le după cum credeți de cuviință. La urma urmei, această tehnică este despre experimentare, descoperire și distracție.

tehnica_arta_lichida

Prima versiune: toate culorile ar trebui să aveți deja într-o singură cană. Luați pânza și așezați-o deasupra vasului cu vopsea. Sprijiniți pânza din față și spate. Cu cealaltă mână țineți paharul, astfel încât să nu alunece de pe pânză. Întoarceți ușor, astfel încât vopseaua să nu se împrăștie, ci să așezați ușor pânza pe masă.

Și aici vine partea cea mai bună. Ridicați cu grijă paharul și priviți cum culorile se revarsă și creează nuanțe noi prin amestecare.

Dacă a mai rămas vopsea în pahar, turnați-o pe colțurile pânzei. Dacă doriți să direcționați fluxul de vopsea, ridicați pânza cu ambele mâini și înclinați-o fin în diferite unghiuri pentru a duce vopseaua acolo unde doriți.

Lăsați vopseaua să curgă și pe margini, astfel încât să nu vă iasă pânză albă pe undeva. Așezați pânza și lăsați vopseaua să se usuce.

Versiunea 2: Singura diferență față de prima versiune este că nu veți mai întoarce pânza. Pur și simplu luați paharul cu vopsea și îl turnați pe pânză, exact acolo unde doriți. Și astfel dvs. decideți cum va arăta.

SUGESTIE: Poate ați auzit de uleiul de silicon. Ce reușește acesta? Dacă îl amestecați separat în fiecare pahar (1-3 picături în fiecare, în timp ce amestecați separat fiecare nuanță), acesta va crea celule fine pe pânza. Acest aspect este adorat de artiștii din întreaga lume, inclusiv și de noi.

Se necesită finisarea lucrării cu lac?

În mod ideal, protejați vopseaua cu un lac - lichid sau spray. Totuși, acest lucru nu este o obligație. Noi însă întotdeauna vernișăm lucrările pentru a scoate în evidență nuanțele frumoase. Dacă doriți un finisaj lucios, alegeți un lac acrilic lucios. Dacă doriți să protejați pictura, dar cu un aspect mat, alegeți un lac acrilic mat. Iar pentru cei care nu se pot decide, probabil că se va potrivi un lac acrilic cu efect satinat.

Sfat util: nu turnați lacul direct pe tablou, ci turnați o parte din el într-un recipient, și ulterior aplicați cu pensula într-un strat subțire. Acesta este modul corect de aplicare a lacului, deoarece turnarea direct pe lucrare ar putea deteriora vopseaua.

Sperăm că aceste sfaturi au fost utile și dvs., și că veți crea o lucrare frumoasă. Priviți inspirația colorată în auriu și albastru din imaginea de mai jos.

/cum_lucram_cu_pouring

Să recapitulăm. Aveți nevoie de:

  1. Pânza - pictorii noștri preferă >> Pânza de pictură ARTMIE profi <<
  1. Vopsele acrilice (despre acrilice mai mult >> aici <<  )
  1. Pouring mediu - gama vastă >> aici <<
  1. Ulei de silicon (pentru efecte de celule) - găsiți >> aici <<
  1. Pioneze
  1. Mănuși și bețișoare pentru amestecarea culorilor
  1. Lac pentru un efectul lucios frumos (dacă doriți sa protejați culorile) >> aici <<
  1. și ceva de bază pentru a proteja mobila

Poate că fluid art nu este o tehnică tocmai tradițională, dar deschide posibilități infinite. Peste pouring capodopera puteți picta, pulveriza vopsea aurie sau aplica foița metalică etc. Toate materialele sunt ușor de găsit aici, în ARTMIE. Sper că v-a plăcut articolul despre realizarea artei lichide și că sunteți plin de inspirație pentru lansarea propriului proiect!

P.S. Etichetați-ne pe Instagram sau Tiktok pentru a vedea rezultatul final capodoperei dvs..


Ioana

Sectiune pe blog

Štítky

amestecarea vospelelor acrilice ARTMIE aur ceară creion crosetare culor naturale culori guașă culori naturale decoratiuni decorațiuni decoratiuni decorațiuni desenare heavy body ouă ouăle pânza pensula rotundă vopsele naturale acril acrilic acrilice acrilice acuarelele aranjare aranjări aranjări ARTMIE Artmie Artmie ARTMIE ARTMIE Artmie Artmie aur cărbune ce dăruim unui artist ceară culori acrilice Euforia culori acrlice Euforia culori acuarelă culori acuarelă culori acuarelă culori acuarelă culori Cacadu culori cretă culori cretă culori de acuarela culori in ulei culori in ulei culori naturale culori naturale culori naturale culori naturale culori naturale culori nontoxice culori pentru ceramică culori pentru copii culori pentru copiii culori pentru copiii culori pentru degete cum desenăm fluturasul cuțit de pictură cutit paleta decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decoratiuni decorațiuni decoupage Dekor Paint densitatea culorilor acrilice desen desenare gesso grund hartie impasto impasto încrețirea hârtiei instructiuni desen Koh-i-noor linogravura macrame macrameu macrameu marker acrilic markere markere de acuarelă marmorare ouă ouă oul pânză pânza pânza pasparta pasta Midas pasta Modas pasta relief pensula pensula pensula pensula rotundă pictarea cu copiii pictura cu copii pictura cu copii pictura cu spatulă pictura cu spatule pictura ecologică pictura ecologică pictura ecologică pictură ecologică pictura în guașă pictura pe lemn pictura pe lemn pictura pe lemn pictura pe numere pixuri micron placă de lemn placă de lemn plaster art pouring art quiz rama rame șablon pentru desen șasiu șevaletul exterior sketchbook journal sketchbook journal Solo Goya Triton spatule spray structura structura structura sugestii cadou tehnica acril tehnica acrilică turnare culori acrilice turnare culori acrilice turnarea vopselelor acrilice Van Gogh Van Gogh vopsele acuarelă vopsele Cacadu vopsele naturale vopsele naturale vopsele naturale vopsele nontoxice vopsele pentru copiii vopsele pentru degețele vopsele pentru degețele vopsele textile vopsele textile

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MWU1ZjI2Y
Produse populare
In suma: 0
Toate în coș
Răsfățați-vă cu o surpriză creativă
{IMAGE}
{NAME}
În stoc Număr: {NUMBER} Pretul: {PRICE} Lei
-
1
+
Adauga in cos
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
În stoc Număr: {SECOND_NUMBER} Pretul: {SECOND_PRICE} Lei
-
1
+
Adauga in cos