Acest site foloseste cookie-uri. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in dispozitivul dumneavoastra.
Ok

Menu

 

Introducere » Culori guașe și tempera

Culori guașe și tempera


Lei
Lei
 

Prețul nostru 41,90 Lei


pensule Roubloff pentru culori acrilicce, ulei și guașă

 

Prețul nostru 97,90 Lei

nou

lac spray de finisare

 

Prețul nostru 39,90 Lei


 

Prețul nostru 24,90 Lei

reducere

 

Prețul nostru 97,90 Lei


 

Prețul nostru 24,50 Lei


 

Prețul nostru 5,49 Lei


accesorii pentru pictură Umton

 

Prețul nostru 14,50 Lei


 

Prețul nostru 17,60 Lei


set tempera Umton


Prețul nostru 159,00 Lei


set tempera Umton


Prețul nostru 99,00 Lei


set tempera Umton


Prețul nostru 69,90 Lei


 

Prețul nostru 39,90 Lei


set de pictura Royal & Langnickel


Prețul nostru 39,90 Lei


set de pictura Royal & Langnickel


Prețul nostru 27,90 Lei

Doriti sa invatati cum sa pictati cu tempera?

 

 

Va spunem cateva sfaturi bune si caracteristici importante!

 

Tempera este una dintre cele mai vechi tehnici de pictura din lume, aceasta fiind folosita la pictura pe lemn si la manuscrise. Acest tip de culoare cu timpul a fost inlocuit de culorile ulei, a fost utilizata in Bizant si in Europa medievala, in ziua de astazi se mai foloseste in Grecia si in Rusia unde este mediul principal pentru realizarea icoanelor ortodoxe.
Tempera este un mediu de pictura permanent și cu uscare rapida. Se amesteca precum culorile de ulei si se usuca prin evaporarea apei. Se recomanda pentru pictori incepatori dar si pentru profesionisti.
Tempera este
produsa din pigmenti amestecati cu liant solubil in apa, de obicei albus de ou. In mod traditional tempera se creeaza manual prin amestecul pigmentilor cu un mediu cum ar fi ou, miere, apa lapte etc. Tempera cel mai bine adera pe o suprafata care are un continut de ulei mai scazut, este solubila in apa, marea majoritate de culoare tempera nu este toxica.

Culorile care sunt aplicate in straturi, devin mai puternice dupa vernisare. Vopseaua tempera in general se aplica in straturi subtiri, transparente sau semiopace, depinde ce efect dorim sa obtinem. Cand se usuca are finisaj mat. Culoarea tempera nu poate fi aplicata in straturi groase, ele rareori au saturatia adanca asa cum este cazul cu vopseaua ulei. Pe de alta parte culorile tempera nu se modifica in timp, spre deosebire de culorile de ulei.
Chiar daca cu tempera se poate picta pe o panza de pictura, nu este intotdeauna o alegere ideala.

In magazinul nostru online toate brandurile de culoare tempera sunt deja preparate si pregatite pentru pictura, nu va fi nevoie sa vi le pregatiti singuri.

Aproape toate pensulele care se folosesc pentru acuarele se pot folosi si pentru tempera. In magazinul nostru online se pot gasi pensule individuale pentru tempera, pensule de pictura universale sau seturi de pensule pentru pictura.

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii puteti citi pe blog-ul nostru.

 

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

OTQwZmQ