Acest site foloseste cookie-uri. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in dispozitivul dumneavoastra.

Menu

 

Introducere » Pensule

Pensule pentru pictura: culori ulei, acrilice, acuarele, cerneala etc.

.

Vrei sa afli cum se curata pensula de pictura si cum se intretine? Viziteaza acest blog.

 


Lei
Lei

pensule pentru pictură

 

Prețul nostru 17,30 Lei


perie pentru miniaturi

 

Prețul nostru 64,90 Lei


perie pentru miniaturi

 

Prețul nostru 64,90 Lei


 

Prețul nostru 19,90 Lei


 

Prețul nostru 12,80 Lei


 

Prețul nostru 12,80 Lei


 

Prețul nostru 21,90 Lei


 

Prețul nostru 39,90 Lei


 

Prețul nostru 117,00 Lei


 

Prețul nostru 109,00 Lei


 

Prețul nostru 34,90 Lei


 

Prețul nostru 67,90 Lei


 

Prețul nostru 91,90 Lei


 

Prețul nostru 97,90 Lei


 

Prețul nostru 50,90 Lei


 

Prețul nostru 30,90 Lei


 

 


 

 


 

Prețul nostru 87,90 Lei

nou

 

Prețul nostru 39,90 Lei

nou

 

Prețul nostru 24,90 Lei

nou

Cum sa alegeti pensule de pictat perfecte?


Pensule pictura – Acest ghid iti arata cum trebuie sa alegi

 

 


Pensula de pictura este accesoriu magic pentru aplicarea culorilor pe panza de pictura. Pensulele vor deveni instrumentele cele mai iubite de catre artisti pentru ca sunt cele mai folosite. Pe masura ce pictati, veti deveni din ce in ce mai familiarizati cu modul in care functioneaza pensula de pictat.


Fiecare pensula de pictura este alcatuita din 3 parti: maner, suport pentru fire si firele de par.

 


Pensule par natural sau cu par sintetic?

Daca facem o impartire a pensulelor, prima modalitate de a le clasifica este dupa tipul de par, ele pot fi pensule cu par natural (pensule Kolinsky) sau pensule cu par sintetic. Dupa functia si utilizarea lor, pensulele de pictura se impart la: Pensule acrilice, pensula acuarela si pensule pictura ulei. Pensulele pentru acuarele in general sunt naturale si mai fine, pensulele pentru culori acrilice de obicei sunt sintetice iar pentru culorile ulei, cele mai recomandate sunt pensulele cu fire de par natural de porc. Pensulele de pictura se pot vinde in seturi (ex. set de pensule acrilice), sau se pot vinde la bucata, totul depinde de nevoile dumneavoastra.

So ultima clasificare se face dupa forma si marimea lor. In aceasta categorie se afla mult mai multe tipuri de pensule pentru pictura, vom enumera doar cateva:

Pensula rotunda - este una dintre cele mai folosite, are pamatuful rotund si varful ascutit. Sunt bune pentru schitare, lucru mai detaliat sau umplere.

Pensula dreapta - de asemenea este una dintre cele mai utilizate, are pamatuful in forma rectangulara si mansonul plat. Este buna pentru miscari mai late, umplerea spatiilor mai mari, impasto, se poate folosi margina pensulei pentru linii mai fine, margini drepte si dungi.

Liner - este pensula rotunda cu firele de par mai lungi si de obicei are manerul mai scurt. Este buna pentru lucru mai detaliat, caligrafie, contururi, linii mai fine si pentru miscari mai scurte.

Pensula unghiulara - este pensula dreapta, cu parul scurt la o margine si lung la cealalta. Este buna pentru miscari oblice in culori mai groase. Cu varful se pot colora spatii mai mici, de asemenea se poate folosi pentru umplerea spatiilor mai mari.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre intretinerea pensulor pentru pictura, vizitati blog-ul nostru.

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

NDA5Z