Pentru a facilita utilizarea site-ului nostru de către utilizatori, folosim cookie-uri. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe computerul / dispozitivul dvs.

Menu

 
Reels Image

Cum să îți creezi un studio de artă în propria casă, pe timpul Coronavirusulu

01.07.2020

Cum să îți creezi un studio de artă în propria casă, pe timpul  Coronavirusulu

În aceste timpuri fără precedent, este important să avem grijă de sănătatea noastră mintală. Dacă ești începător, nu-ți face griji. Poți începe prin a cumpăra orice materiale de artă care îți convin - uleiuri, acrilice sau acuarele, și bineînțeles pânză și șevalet. Este important să îți separi spațiul de zi cu zi de locul unde vrei să fii productiv și creativ. În acest articol îți vom prezenta câteva feluri în care poți să îți folosești spațiul pe care îl deții pentru a obține un loc pentru creație

Efectele terapeutice ale artei

Arta plastică este un mod eficient de a te relaxa și de a îți intensifica unele aptitudini, precum capacitatea de a lua decizii, atenția sporită și observarea detaliilor. Persoanele artistice pot folosi această perioadă pentru a-și îmbunătăți talentul, iar persoanele analitice pot să își dezvolte partea creativă. Toate aceste activități îmbunătățesc inteligența emoțională; un studiu a descoperit că “activitățile artistice pot să îmbunătățească starea de spirit, emoțiile și alte stări psihologice, având și un impact proeminent asupra multor importanți parametri psihici”.

Poți să folosești culori pentru a transmite emoțiile pe care le simți. De exemplu, roșu sugerează furie, portocaliu înseamnă superficialitate iar negru transmite secrete. Pentru emoții pozitive, poți încerca roz, verde sau albastru.

Folosirea spațiului existent

Prin reducerea atenției asupra a ceea ce se întâmplă în jurul nostru, putem obține o stare de claritate și coerență care poate fi transpusă în arta creată. Poate nu ai realizat cât de ușor e să îți creezi propriul atelier de artă, însă nu ai nevoie de o cameră întreagă. În continuare vom prezenta pașii pentru a crea un studio de artă în propria casă.

  1. Găsește un loc potrivit

Înainte să începi, gândește-te la un loc pe care poți să îl folosești drept studio-ul tău pentru o perioadă mai îndelungată. Nu folosi un loc perecum sufrageria, dacă vei fi nevoit să îți strângi materialele de fiecare dată când termini o sesiune de creație. Dacă totuși ești nevoit să îți strângi materialele, încearcă să procedezi astfel - pune toate obiectele care ar fi stat în mod obișnuit acolo într-o cutie sau valiză, și folosește un recipient diferit pentru a pune materialele și instrumentele pe care le folosești pentru artă. Asta îți va permite să schimbi foarte rapid cele două spații.

Dacă ai acces la o grădină și dacă vremea este frumoasă, este o idee bună să pictezi afară. Poți folosi natura și clădirile din jurul tău ca punct de pornire pentru lucrările tale. Dacă nu, poți folosi acest spațiu pentru pauzele pe care le iei de la pictat și pentru a-ți spăla instrumentele afară - nu folosi dizolvanți în casă, întrucât în perioada asta petrecem mult timp înauntru și putem risca să inhalăm substanțe toxice. Această stație de curățare poate fi formată dintr-o găleată cu un capac, o sticlă de dizolvant și un material pe care să îți usuci pensulele.

 

Atunci când pictezi în casă, nu uita să folosești mereu dezinfectant și să îți ștergi regulat suprafețele pe care le atingi, precum și materialele pe care le cumperi. Este deajuns să te speli des pe mâini și să ștergi suprafețele cu produse obișnuite de curățare dacă nu deții altfel de produse. Încearcă să găsești un loc apropiat de o fereastră și de o sursă bună de lumină, pentru a te asigura că lucrarea ta arată cât mai bine și pentru a putea lucra și pe timpul nopții. Este recomandat să ai un loc unde poți fi singur, fără distracții. Ar fi bine să fie un loc unde toate zgomotele exterioare să fie inexistente - dacă vrei, poți să asculți muzică sau sunete care te calmează, precum sunetul ploii, valurile mării sau cântecul păsărilor. Alegerea este în totalitate a ta, întrucât fiecare persoană răspunde pozitiv diferitor surse. Esențial, însă, este ca orice zgomot pe care îl auzi să fie pe cât de mult posibil în controlul tău.

Asigură-te că spațiul destinat picturii este ordonat și că ai instrumentele și materialele la îndemână, într-un mod în care îți este ușor să le accesezi fără să riști să le răstorni. Nu trebuie să te stresezi sau să pui presiune pentru a crea ceva minunat. Trebuie doar să îți folosești creativitatea. Poți astfel să folosești arta drept catharsis, pentru a-ți exprima emoțiile negative, sau pentru a începe o activitate care să îți ajute sănătatea mintală.

  1. Folosește eficient materialele

Dacă nu deții deloc materialele necesare, poți încerca să dai un nou scop lucrurilor pe care deja le deții. Poți încerca să faci colaje din hârtie din reviste și ziare sau poți să folosești vopsea de perete în operele tale, în funcție de baza lor (apă sau ulei). Poți să folosești materiale în culori neobișnuite, de exemplu un carton negru, pentru a fi baza lucrării tale. Nu te descuraja dacă nu îți iese din prima ceea ce îți propui - această perioadă este una pentru experimentare.

Fie că folosești materiale pe care deja le deții sau că îți cumperi câteva materiale acum, e bine să știi diferența dintre diferite materiale pe care le poți folosi.

Materiale pentru desen - Poți folosi creioane simple sau cerate. Adună-ți toate creioanele și asigură-te că sunt ascuțite. Poți să le grupezi în funcție de culoare sau importanța pe care le-o atribui - de exemplu, culorile pe care intenționezi să le folosești trebuie să fie cât mai aproape de tine. Pune-le la îndemână, însă fără să te încurce când lucrezi, să riști să te accidentezi sau să îți murdărești din greșeală lucrarea. Nu uita să ai la îndemână radieră, ascuțitoare, un bol în care să pui orice deșeuri create și un creion obișnuit pentru a putea trasa înainte să folosești culori.

Pictura cu acuarele – Este cel mai ușor mod de a picta de acasă și este o activitate pe care cu toții ne-am însușit-o încă din copilărie. Aceste culori sunt potrivite pentru hârtie. Suprafețele se pot spăla ușor și substanțele sunt sigure, deci e o metodă mai puțin stresantă. Ai grijă să nu folosești prea multă apă, deoarece asta poate să-și strice lucrarea.

Pentru a nu murdări nimic și a te asigura că lucrările se usucă corect, poți să le agăți pe perete în locul unor lucrări existente sau să o pui pe niște rafturi pe care ai pus niște ziare.

Pictură în ulei – Aceste materiale sunt un pic mai avansate. Folosește uleiurile într-un spațiu aerisit și evită folosirea de dizolvanți când lucrezi înăuntru, pentru a nu le respira. Poți să nu folosești deloc dizolvanți dacă îți speli pensulele cu ulei de gătit, apoi cu săpun și apă călduță. Acoperă suprafețele cu plastic sau ziare, pentru a nu păta nimic, iar apoi începe să creezi. Este recomandată folosirea pânzei întinse din bumbac.

Pictură cu acrilice – Și pentru acest tip de pictură este o idee bună să folosești un spațiu aerisit și să-ți acoperi suprafețele. Ține la înddemână un prosop ud pentru a acționa rapid în cazul în care ceva chiar se murdărește. Acrilicele pot fi folosite pe orice tip de suprafață - hârtie, carton, pânză și sunt mai versatile.

 

  1. Ai o postură bună

Încercă să pictezi din picioare, pentru a evita problemele de sănătate care apar atunci când stai jos prea mult. Dacă nu ai un șevalet, poți încerca să îți lipești lucrarea de un perete. Pentru a evita pătarea acestuia, folosește bandă adezivă sau ziare pentru a acoperi peretele. Pictatul din picioare îți oferă mai multă mobilitate și control asupra lucrării tale. Pentru a evita dureri de spate sau de umeri, pune lucrarea la nivelul brațelor. Din când în când, ar fi bine să faci câțiva pași în spate pentru a verifica cum arată de fapt lucrarea.

Dacă totuși stai jos, păstrează-ți spatele drept și nu uita să iei pauze de mers de când în când. Poziționează-ți corpul la 45 de grade față de lucrare, pentru a avea, mai multă mobilitate. Poți folosi un scaun foarte înalt pentru a recrea avantajele poziției din picioare. Dacă ai dificultăți în a ridica brațele, poți să așezi lucrarea pe picioarele tale și să o ții fixă cu o mână. Deoarece această poziție îți limitează abilitatea de a privi lucrarea de la distanță și a obține perspectivă, poți încerca să simulezi efectul prin a-ți strânge privirea.

Asigură-te că porți ceva confortabil. Pe lângă faptul că îți afectează mobilitatea, este important să te simți bine și să ai încredere în forțele proprii. Totodată, trebuie să fie o ținută pe care ești dispus să o riști, întrucât poate fi murdărită în timpul procesului.

 

  1. Găsește subiectul

Dacă nu ai un subiect bun pentru lucrarea ta, poți începe să desenezi și să obții o idee pe parcurs. Ascultă-ți gândurile și emoțiile și folosește-le drept sursă. Poți chiar să încerci să îți închizi ochii și să îți lași corpul să aleagă ce vrei să creezi. Nu e nicio problemă dacă vrei să recreezi o imagine deja existentă - poate găsești inspirație în vreo fotografie. Indiferent de subiect, important e să folosești arta drept un instrument pentru a-ți îmbunătăți starea în aceste vremuri derutante. De altfel, o sugestie eficientă este să îți umpli studioul cu obiecte care te inspiră. Fie că e vorba de alte opere de artă sau lucruri din viața ta de zi cu zi, poate fi foarte folositor să ai un spațiu care să îți inspire idei pentru lucrările tale.

 

Sectiune pe blog

Štítky

amestecarea vospelelor acrilice ARTMIE aur ceară creion crosetare culor naturale culori guașă culori naturale decoratiuni decorațiuni decoratiuni decorațiuni desenare heavy body ouă ouăle pânza pensula rotundă vopsele naturale acril acrilic acrilice acrilice acuarelele aranjare aranjări aranjări ARTMIE Artmie Artmie ARTMIE ARTMIE Artmie Artmie aur butter art cărbune ce dăruim unui artist ceară culori acrilice culori acrilice Euforia culori acrlice Euforia culori acuarelă culori acuarelă culori acuarelă culori acuarelă culori Cacadu culori cretă culori cretă culori de acuarela culori in ulei culori in ulei culori naturale culori naturale culori naturale culori naturale culori naturale culori nontoxice culori pentru ceramică culori pentru copii culori pentru copiii culori pentru copiii culori pentru degete cum desenăm fluturasul cuțit de pictură cutit paleta decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decorațiuni decoratiuni decorațiuni decoupage Dekor Paint densitatea culorilor acrilice desen desenare euforia gesso grund hartie impasto impasto încrețirea hârtiei instructiuni desen Koh-i-noor linogravura macrame macrameu macrameu marker acrilic markere markere de acuarelă marmorare ouă ouă oul pânză pânza pânza pasparta pasta Midas pasta Modas pasta relief pensula pensula pensula pensula rotundă pictarea cu copiii pictura cu copii pictura cu copii pictura cu spatulă pictura cu spatule pictura ecologică pictura ecologică pictura ecologică pictură ecologică pictura în guașă pictura pe lemn pictura pe lemn pictura pe lemn pictura pe numere pixuri micron placă de lemn placă de lemn plaster art plaster art pouring art quiz rama rame șablon pentru desen șasiu șevaletul exterior sketchbook journal sketchbook journal Solo Goya Triton spatule spray structura structura structura sugestii cadou tehnica acril tehnica acrilică trenduri in pictura turnare culori acrilice turnare culori acrilice turnarea vopselelor acrilice Van Gogh Van Gogh vopsele acuarelă vopsele Cacadu vopsele naturale vopsele naturale vopsele naturale vopsele nontoxice vopsele pentru copiii vopsele pentru degețele vopsele pentru degețele vopsele textile vopsele textile

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MTQwZDcxMT
Produse populare
In suma: 0
Toate în coș
Răsfățați-vă cu o surpriză creativă
{IMAGE}
{NAME}
În stoc Număr: {NUMBER} Pretul: {PRICE} Lei
-
1
+
Adauga in cos
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
În stoc Număr: {SECOND_NUMBER} Pretul: {SECOND_PRICE} Lei
-
1
+
Adauga in cos